Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντά την Γκρέτα – «Δεν χρειαζόμαστε τίποτα λιγότερο από ριζικές αλλαγές»

Στο πλευρό της Σουηδής ακτιβίστριας τάχθηκε και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο οποίος καταδίκασε τους ηγέτες που «εγκαταλείπουν χωρίς να προσπαθήσουν» – Συνεχίζεται η κόντρα Τραμπ – Τούνμπεργκ από το Νταβός

Λίγο μετά την ομιλία του για τη σημασία της λήψης μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής, ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με την 17χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τουνμπεργκ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας στην μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας καταδίκασε τους ηγέτες που «εγκαταλείπουν χωρίς να προσπαθήσουν», όπως ακριβώς έκανε και η Γκρέτα Τουνμπεργκ νωρίτερα στην ομιλία της, τονίζοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε τιποτα λιγότερο από ριζικές αλλαγές».

Τραμπ – Τούνμπεργκ: Συνέχεια στην κόντρα τους από το Νταβός

Καλά φαίνεται ότι κρατεί η κόντρα ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τη Σουηδή ακτιβίστρια.

Αυτή τη φορά, η 17χρονη ακριβίστρια, απαντώντας στη δήλωση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία για τη φύτερη ενός τρισεκατομμυρίου δέντρων, η Τούνμπεργκ είπε ότι αυτή δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Το σπίτι μας εξακολουθεί να καίγεται», είπε η Τούνμπεργκ, επαναλαμβάνοντας μακτιβια φράση που είχε πει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πέρυσι. «Η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες», πρόσθεσε η έφηβη ακτιβίστρια, στην πιο πρόσφατη αντιπαράθεσή της με τον 73χρονο πρόεδρο.

Τραμπ: «Θα λάτρευα να δω την Τούνμπεργκ»

«Θα λάτρευα να την δω, να της μιλήσω», ήταν η απάντηση του Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Άραγε ο ίδιος εξακολουθεί να θεωρεί πως η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη είναι «ένα παραμύθι»; «Όχι, καθόλου, όμως μερικές πλευρές της είναι», απάντησε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις και χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικά» τα αιτήματα των υποστηρικτών του περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στη δίκη για την καθαίρεσή του που άρχισε στις ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε πως έγκειται στη Γερουσία να αποφασίσει πώς θα διεκπεραιώσει τη δίκη αυτή για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της Ουκρανίας και υποστήριξε πως ο ίδιος θα ήθελε να έχει μια μακρά δίκη με καταθέσεις μαρτύρων, όμως υπάρχουν ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας.

«Το αφήνω στη Γερουσία», είπε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσθέσουν περισσότερες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν και πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Τρίτη, πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προσθέσει στον κατάλογο επτά χώρες, την Λευκορωσία, την Ερυθραία, το Κιργιστάν, τη Μιανμάρ, τη Νιγηρία, το Σουδάν και την Τανζανία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων