Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο πρόεδρος της Αργεντινής προτείνει να πάψει να είναι πρωτεύουσα της χώρας το Μπουένος Άιρες

«Καθημερινά σκέφτομαι αν η πρωτεύουσα της Αργεντινής θα έπρεπε να βρίσκεται σε άλλο μέρος εκτός από το Μπουένος Άιρες», είπε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο ​​Φερνάντεζ, θέτοντας στο τραπέζι την παλιά συζήτηση για την αλλαγή της πρωτεύουσας στη χώρα για τη μείωση των έντονων εδαφικών ανισοτήτων.

«Είναι καιρός να αρχίσουμε να απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις και να αρχίσουμε να εξετάζουμε ως κοινωνία πώς να το κάνουμε» πρόσθεσε ο ​​Φερνάντεζ. Αυτή η ιδέα είναι σύμφωνη με τον «φεντεραλισμό» που υπερασπίζεται η κυβέρνηση της Αργεντινής, και με τον οποίο θέλει να καταπολεμήσει τις «ασυμμετρίες». «Είναι ξεκάθαρο ότι στο κέντρο της χώρας υπάρχει ο πλούτος της υπαίθρου που μας επιτρέπει να εξάγουμε ό,τι εξάγουμε και να παράγουμε ό,τι παράγουμε, αλλά στην υπόλοιπη χώρα υπάρχουν άλλοι πόροι που χρειάζονται επίσης ώθηση ώστε να ισχυροποιηθεί κάθε επαρχία αλλά και ολόκληρη η χώρα. Αυτό είναι ο φεντεραλισμός, σκεφτείτε ολόκληρη την Αργεντινή», παρατήρησε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προέκυψε η ιδέα της μεταφοράς της πρωτεύουσας του Μπουένος Άιρες σε άλλη πόλη, σύμφωνα με την Agencia Efe, αφού το 2014 ο βουλευτής Alberto Asseff παρουσίασε νομοσχέδιο για τη μεταφορά της έδρας της εκτελεστικής εξουσίας στο Río Cuarto, στην επαρχία της Κόρδοβα και το Κοινοβούλιο στην επαρχία της Σάντα Φε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων