Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ο… πρωθυπουργεύων Βενιζέλος προαναγγέλει τον Πρόεδρο

Την πιθανότητα να μην προτείνει πολιτικό πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε στο Reuters ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων. Κάτι τέτοιο, σημειώνει, θα γίνει «ώστε να επιτευχθεί συναίνεση και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την οικονομική πρόοδο».

Παρότι ο ρόλος του Έλληνα Προέδρου είναι κυρίως τελετουργικός, αναφέρει το Reuters, ενδεχόμενη αποτυχία της Βουλής να εκλέξει τον επόμενο, σημαίνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η οποία δεν φαίνεται να έχει ξακάθαρο νικητή, κάτι που μπορεί να παρασύρει την Ελλάδα σε μια πολιτική κρίση, λίγο αφότου η χώρα ξεπέρασε την χρεωκοπία.

Ο κ. Βενιζέλος από την Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο του ΟΗΕ, δήλωσε πως «Η λίστα για Πρόεδρο είναι πολύ περιορισμένη», χωρίς πάντως να αναφερθεί σε ονόματα: «Έχουμε κάποια σενάρια υπ’ όψιν μας, αλλά είμαστε απολύτως ανοιχτοί και σε άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 154 από τους 300 βουλευτές της ελληνικής Βουλής, θα πρέπει να βρει ακόμα 26, ώστε να φτάσει τους 180 που απιατούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», γράφει το ρεπορτάζ του Reuters.

«Είμαι αισιόδοξος, γιατί η κοινή γνώμη είναι κατά των πρόωρων εκλογών. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη να προστατευθεί η πολιτική, κυβερνητική σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί μια μονοκομματική κυβέρνηση. Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να προετοιμάσουμε μια συνεργασία» σχολίασε με αφορμή τα αποτελέσματα και των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

«Η εθνική σωστή επιλογή τώρα είναι να προστατεύσουμε την σταθερότητα και να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο βάσει συναινετικής διαδικασίας» καταλήγει ο ανιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων