Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ο Σπύρος Ριζόπουλος μιλάει στην εφημερίδα Le Figaro

Που στέκεται πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και πως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό στην ελληνική Αριστερά, περιέγραψε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο επικοινωνιολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Spin Communications, Σπύρος Ριζόπουλος. Διαβάστε τι δήλωσε στο πλαίσιο του πολιτικού προφίλ του Α. Τσίπρα που επιχείρησε η γαλλική εφημερίδα.

«Ο Τσίπρας θέλει να ξεχωρίσει από την Αριστερά που δεν ξέρει παρά μόνο να εναντιώνεται και να μην είναι μέρος της πρότασης, εκτιμά. Η Αριστερά παραπέμπει σε μια δύσκολη περίοδο της ιστορίας μας, που χαρακτηρίζεται από την εξορία στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και την αντίσταση κατά του κατακτητή ή τους δικτάτορες. Η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών πολιτικών, από την άκρα δεξιά έως το κέντρο, γαλουχήθηκαν μέσα στις κομμουνιστικές νεολαίες. Αλλά αυτή η Αριστερά είναι στη παρούσα φάση διχασμένη. Υπάρχουν από τη μία οι λενινιστές κομμουνιστές οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν την Ευρώπη και από την άλλη η δημοκρατική αριστερά, η οποία είναι πιο ανοιχτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Εφόσον δεν μπορούσε να κυβερνήσει μόνος, θα παίξει το χαρτί της Ευρώπης.»

http://www.lefigaro.fr/international/2012/05/09/01003-20120509ARTFIG00651-alexis-tsipras-entre-hugo-chavez-et-francois-hollande.php

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων