Τις συμβουλές του για την οικοδόμηση μιας πετυχημένης επιχείρησης, μοιράζεται μέσα από ένα νέο βιβλίο, ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χάστινγκς.
Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, με το οποίο υπέγραψαν μια εννιαψήφια συμφωνία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, προσφέρει συμβουλές στους υποψήφιους μεγιστάνες στο βιβλίο «No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention», που έγραψε μαζί με τη συγγραφέα, Εριν Μέγιερ.
Να πληρώνετε με μεγάλα ποσά για ένα κορυφαίο ταλέντο (αλλά χωρίς bonus)
Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει αυτά τα «αστέρια», ο Χάστινγκς πιστεύει ότι πρέπει να πληρώνει τους «εξαιρετικής απόδοσης εργαζομένους» ένα «τεράστιο» ποσό.
«Είναι καλύτερο να έχουμε μισθούς λίγο υψηλότερους από το απαραίτητο, να κάνουμε αύξηση πριν ο υπάλληλος το ζητήσει, να αυξήσουμε τον μισθό πριν ο εν λόγω υπάλληλος αρχίσει να ψάχνει άλλη δουλειά, προκειμένου να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε το καλύτερο ταλέντο στην αγορά κάθε χρόνο. Κοστίζει πολύ περισσότερα να χάνεις ανθρώπους και να προσλαμβάνεις αντικαταστάτες, παρά να πληρώνεις λίγο παραπάνω εξ αρχής», εξηγεί.
Ωστόσο, διαφωνεί με τα μπόνους, λέγοντας ότι δημιουργούν αβεβαιότητα που μπορεί να εμποδίσει την παραγωγικότητα.
Δώστε σε όλους απεριόριστες διακοπές
Περιγράφοντας τα οφέλη των «απεριόριστων διακοπών», ο συνιδρυτής του Netflix, προσθέτει: «Οι απεριόριστες διακοπές βοηθούν στην προσέλκυση και τη διατήρηση κορυφαίων ταλέντων, ειδικά των Gen Z-ers και των millennials, που αντιστέκονται στο χτύπημα της κάρτας.
Η κατάργηση αυτής της πολιτικής μειώνει επίσης τη γραφειοκρατία και το διοικητικό κόστος της παρακολούθησης του ποιος είναι εκτός και πότε. Το πιο σημαντικό, η ελευθερία σηματοδοτεί στους υπαλλήλους ότι τους εμπιστευόμαστε να κάνουν το σωστό, το οποίο με τη σειρά του, τους ενθαρρύνει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα», αναφέρει.
Οι επιχειρηματικές πρακτικές του Χάστινγκς, παρήγαγαν σίγουρα απίστευτα αποτελέσματα.
Το keeper test
Ο Χάστινγκς υπερασπίζεται το λεγόμενο «keeper test», ένα τεστ για να δει ένας εργοδότης αν θα πρέπει να κρατήσει έναν εργαζόμενό του.
Περιγράφοντας το «τεστ», γράφει: «Εάν ένα άτομο στην ομάδα σας έπρεπε να παραιτηθεί αύριο, θα προσπαθούσατε να του αλλάξετε γνώμη; Ή θα αποδεχόσασταν την παραίτησή τους, ίσως με λίγη ανακούφιση; Εάν συμβαίνει το τελευταίο, θα πρέπει να του δώσετε ένα πακέτο αποχώρησης τώρα και να αναζητήσετε ένα αστέρι, κάποιον που θα πολεμούσατε για να κρατήσετε».
Η απόδειξη επιτυχίας του Netflix
Το Netflix αξίζει τώρα περίπου 187 δισεκατομμύρια δολάρια και – με 193 εκατομμύρια συνδρομητές σε 190 χώρες – είναι μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο.
Δεν διανέμει πλέον μόνο ταινίες και σειρές, αλλά τις φτιάχνει κιόλας. Το χαρτοφυλάκιο των επιτυχιών του περιλαμβάνει τα «The Crown», «House Of Cards», «13 Reasons Why», «Sex Education», «Stranger Things» και «Tiger King», ενώ οι ταινίες του Netflix κέρδισαν δέκα υποψηφιότητες στα Όσκαρ πέρυσι.
Το Netflix πληρώνει επίσης άλλους για να κάνουν προγράμματα και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε προσθέσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ στον «στόλο» του, που περιλαμβάνει επίσης τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα.
Σε μια συμφωνία που φημολογείται ότι αξίζει 150 εκατομμύρια δολάρια – μια σταγόνα στον ωκεανό δεδομένου ότι το Netflix θα δαπανήσει περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για την παραγωγή και την αγορά σόου και ταινιών – οι Sussexes αναφέρουν ότι θα «δημιουργούν περιεχόμενο που ενημερώνει αλλά και δίνει ελπίδα» και θα παρέχουν «ισχυρή αφήγηση μέσω ενός αληθινού και προσιτού φακού».
Άλλη μία πρόσφατη μεγάλη συνεργασία του Netflix, είναι αυτή με τους δημιουργούς του Game Of Thrones, τον David Benioff και τον DB Weiss, σε συμφωνία αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πηγή: iefimerida.gr