Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ο Ταβουλάρης τα είπε …τσεκουράτα στην κυβέρνηση!

O κ. Νίκος Ταβουλάρης, των Ναυπηγείων Ελευσίνας, είναι ένας πρώην στρατιωτικός που έγινε μπίζνεσμαν. Ωστόσο από τη θητεία του στο στράτευμα διατήρησε τη συνήθεια να τα λέει ευθέως και χωρίς περιστροφές προς όλους κι αυτό το επιβεβαιώνουν όσοι έτυχε να τον γνωρίσουν, από απλούς εργαζόμενους μέχρι υπουργούς και πρωθυπουργούς. Για να θυμηθούμε και τη σχετική ατάκα από παλιά γνωστή ελληνική κινηματογραφική ταινία, η ιδιότητα του πρώην αξιωματικού του Στρατού, τον κάνει να τα λέει…τσεκουράτα.

Υπήρξε στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του μακαρίτη Σταύρου Νιάρχου, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της πολιτικής κοντά στον Α. Σαμαρά, με τον οποίο έχουν μείνει καλοί φίλοι. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τον κ. Ταβουλάρη να συντάξει μια άκρως επιθετική επιστολή κατά της κυβέρνησης και απειλεί ευθέως με κλείσιμο των ναυπηγείων αφού όπως υποστηρίζει «δεν θέλουν και δεν ξέρουν να σώσουν την ναυπηγική βιομηχανία».

Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα και ανάμεσα στα άλλα τονίζονται και τα εξής:

«Η αδυναμία του Δημοσίου να αντιμετωπίσει από το 2008 τις συνέπειες της κρίσης στο ναυπηγικό τομέα μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα. Οι δε συνεχείς αλλαγές στο Άμυνας (5 υπουργοί σε 12 μήνες) έδωσαν τη χαριστική βολή. Οι συνεχείς επισημάνσεις και προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν. Η επί 3ετία προτεινόμενη λύση του ενιαίου φορέα για τον Κλάδο, που στηρίχθηκε από τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα ναυπηγεία μας δεν έτυχε καμίας προσοχής. Αυτοί που δουλεύουν επί ΙΟετίες στα ναυπηγεία, Εργαζόμενοι και στελέχη αγνοούνται απαξιωτικά. Όλοι συζητούν για τα ναυπηγεία χωρίς τα ναυπηγεία.».

Και πιο κάτω τονίζει: « Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε εισπράξει είναι υποσχέσεις, προσχηματική κατανόηση για τα προβλήματά μας, δηλώσεις για την αναγκαιότητα σεβασμού των διαδικασιών και της διαφάνειας. Και παραβλέπεται η άνιση σε βάρος μας μεταχείριση σε σχέση με τον Σκαραμαγκά που περνάει απαρατήρητη και δεν ενοχλεί κανένα. Αλήθεια ποιος έχει καταγγείλει συμβάσεις, σε ποιον χαρίστηκαν καθυστερήσεις, συμβατικές παρεκκλίσεις, έκτακτα βοηθήματα;

Φαίνεται ότι η Ελευσίνα/Νεώριο είμαστε τα εύκολα θύματα της αδιαφορίας και αναλγησίας του Κράτους. Και είναι εξοργιστικό ότι κρατικοί φορείς και λειτουργοί αγνοούν ή προσποιούνται ότι αγνοούν ότι λειτουργούμε στα πλαίσια μιας γενικευμένης δημοσιονομικής και κοινωνικής κρίσης. Και αντί να βοηθούν εξαντλούν σε βάρος μας όλη τη γραφειοκρατική τους φαρέτρα. Οι λιγοστές εξαιρέσεις δεν αλλοιώνουν τον κανόνα.».

Καταλήγοντας δε σε αυτή την επιστολή– φωτιά ο κ. Ταβουλάρης σημειώνει:

«Το λάθος μου ήταν ότι έδωσα πίστη σε υποσχέσεις αρμοδίων που δεν θέλουν και δεν ξέρουν να στηρίξουν την ναυπηγική βιομηχανία μέσα στη κρίση. Έκανα ότι μπορούσα για να κρατήσω ανοικτά τα ναυπηγεία. Μερικοί δεν μου το συγχωρούν. Όμως πάντοτε ελπίζω».

Τα σχόλια σε μια τέτοια επιστολή είναι περιττά. Το ζήτημα είναι αν θα αισθανθεί την ανάγκη να απαντήσει κάποιος εκ μέρους της κυβέρνησης ή θα εφησυχάσουν οι πάντες, με τη γνωστή λογική «μην ασχολείσαι, σε δυο μέρες θα ξεχαστεί».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων