Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ο Τσίπρας αναζητά νέα ψήφο εμπιστοσύνης μετά την παραίτηση Καμμένου

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τρίτη στη Βουλή και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνάντηση των έως σήμερα συγκυβερνητών πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την συγκυβέρνηση και ότι ο ίδιος παραιτείται από τη θέση του ΥΠΕΘΑ.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε τη δική του δήλωση με την οποία δήλωσε ότι αποδέχεται την παραίτηση του κ. Καμμένου και όποιοι άλλου στελέχους των ΑΝΕΛ το επιθυμεί. Ότι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και ότι ο επόμενος υπουργός Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Απόστολάκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων