Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ο Τζο Μπάιντεν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως την είσοδό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2020.

«Είμαστε στη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους», δηλώνει ο Μπάιντεν και καλεί τους ψηφοφόρους να αρνηθούν μια δεύτερη θητεία στον Ντόναλντ Τραμπ.

O πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπολογίζει ουσιαστικά στην υποστήριξη των πολιτικών συμμάχων του στα σωματεία των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιήσει μία επίδειξη δύναμης και προεκλογικής δυναμικής, σχολιάζει το “Politico.”

Από την άλλη μεριά, στην διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, λαμβάνουν μέρος στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας άλλοι 19 υποψήφιοι.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες με τις οποίες εκτιμάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Μπάιντεν εισέρχεται στον προεκλογικό αγώνα, έχοντας την υποστήριξη μιας καλής βάσης ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, που έχει την θέληση να τον υποστηρίξει.

Σε μία άλλη διάσταση, η υποψηφιότητα του Μπάιντεν φέρνει στο προσκήνιο την παραδοσιακή φύση της πολυσυλλεκτικής παρουσίας του, η οποία ίσως να του δημιουργήσει προβλήματα, στην διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα με την συμμετοχή ενός τόσου μεγάλου αριθμού υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

O Μπάιντεν εκτιμάται ότι θα αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία με μία ομιλία την Δευτέρα στο Πίτσμπεργκ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στον τομέα του χάλυβα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων