Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Οι «καραμανλικοί»… ξανάρχονται;

Δεν είναι μόνο τα πυρά προς τον Γιάννη Στουρνάρα που εκτοξεύουν από καιρό σε καιρό οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» της ΝΔ. Ενιαία στάση επέδειξαν και στην ψηφοφορία για την συγκρότηση προανακριτικής στη Βουλή στοχοποιώντας αυτήν την φορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οι καραμανλικοί της ΝΔ ψήφισαν και στις τέσσερις κάλπες αγνοώντας την άτυπη γραμμή Σαμαρά για ψήφο σε μία κάλπη και έβγαλαν τα απωθημένα τους για την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μία από τις κυριότερες αιτίες της κατάρρευσης της δεύτερης διακυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Παπανδρέου ήξερε ότι οι καραμανλικοί τον περίμεναν στην γωνία. Από νωρίς το πρωί την ημέρα της ψηφοφορίας είχε ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρά μόνο σε μία κάλπη για να περιοριστούν οι διαρροές. Όπερ και εγένετο, αν και ορισμένοι πράσινοι βουλευτές επέμεναν μέχρι τέλους να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες. Η αγωνία του Παπανδρέου δεν ήταν αβάσιμη. Οι 42 παραπάνω ψήφοι που καταμετρήθηκαν υπέρ της παραπομπής του (σε σχέση με την αθροιστική δύναμη των κομμάτων που τον πρότειναν) αποκάλυψαν πολλά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη «συντεταγμένη» κίνηση της «καραμανλικής» πτέρυγας, για την οποία όπως λένε οι γνωρίζοντες δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων