Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι “Όρνιθες” του Καραθάνου μετά την Επίδαυρο στη Στέγη

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει την Κεντρική Σκηνή της πριν την επίσημη έναρξη της σαιζόν για να παρουσιάσει για 5 παραστάσεις τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στις 17, 18, 21, 22, & 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Νίκος Καραθάνος και ο θίασος του, μετά την Επίδαυρο, θα παρουσιάσoυν στην Αθήνα μια παράσταση-γιορτή των αισθήσεων, ριζωμένη στην αξεπέραστη ποιητική δύναμη της καταπληκτικής αυτής κωμωδίας του Αριστοφάνη.

Μια παράσταση που δοκιμάζει να δει τον Αριστοφάνη με καθαρό βλέμμα, με στόχο να ακουστεί και να αγαπηθεί από την αρχή ο λόγος του κορυφαίου Αττικού κωμωδού. Ένας θίασος «που θέλει να πετάξει πέφτοντας», που αναζητά, τολμά και αναμετριέται με «μια ευτυχία άπιαστη, τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να την πεις και δεν μπορείς να την πιστέψεις».

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
Διασκευή: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Αστερής
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής
Κίνηση: Amalia Bennett

Ο θίασος: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Γρηγορία Μεθενίτη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Φοίβος Ριμένας, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Σεβδικαλής, Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Μάριος Δαπέργολας, Σοφία Ευκλείδου, Δημήτρης Κλωνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Τίγκας

Πληροφορίες:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
Κεντρική Σκηνή
17, 18, 21, 22, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παραστάσεις
Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20:30

Στην παράσταση της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου δεν συμμετέχει η Νατάσα Μποφίλιου. Tα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει o θίασος.

Διάρκεια παράστασης
130 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α1: 40€
Ζώνη Α2: 35€
Ζώνη Β: 25€
Ζώνη Γ: 15€
Ζώνη Περιορισμένης Ορατότητας: 10€
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων