Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Oι «παραξενιές» των γερμανικών εκλογών-Γυμνισμός και μπίρα

Μείωση της τιμής της μπίρας, προώθηση του γυμνισμού ή πατατόσουπα: οι γερμανικές εκλογές, όσο ανιαρές κι αν εμφανίζονται καθώς η Άγγελα Μέρκελ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, έχουν παρόλα αυτά κι αυτές τις παραξενιές τους.

Η Μέρκελ, οι πατάτες και ο κόσμος

Οκτώ χρόνια αφού αποκάλυψε πως ένα από τα αγαπημένα της φαγητά είναι η πατατόσουπα, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία είναι πολύ φειδωλή για την προσωπική της ζωή, μόλις αποκάλυψε τη συνταγή της: «λιώνω τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ, ποτέ στο μίξερ. Έτσι, μένουν πάντα μερικά κομμάτια μέσα στη σούπα», εξομολογήθηκε στο λαϊκό περιοδικό Bunte?η πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης, όπως τη χαρακτηρίζει το περιοδικό.

Η Μέρκελ σήκωσε το βέλο στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με παιδιά για κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς της που κανείς δεν υποψιαζόταν, όπως το γεγονός πως τα αγαπημένα της ζώα είναι «οι σκαντζόχοιροι, οι ελέφαντες και οι λαγοί», ότι τρελαίνεται για «σπαγγέτι μπολονέζ» και πως το αγαπημένο της χόμπι είναι να «καλλιεργεί πατάτες».

Όσο για το επάγγελμα που θα ήθελε να ασκήσει, η Άγγελα Μέρκελ εξομολογήθηκε ότι θα αντάλλασσε την ενδυμασία της καγκελαρίου με εκείνη του «αστροναύτη που ταξιδεύει γύρω από τη Γη».

Η μείωση της τιμής της μπίρας

Το Die PARTEI (Το Κόμμα, στα γερμανικά), που ιδρύθηκε το 2004 με πρωτοβουλία της γερμανικής σατιρικής επιθεώρησης Titanic, θέλει να ανακόψει την αύξηση της τιμής της μπίρας. Ζητεί επίσης από τα γερμανικά δικαστήρια να κρίνουν τους Ρώσους «υπεύθυνους για όλα», «από τους κακοπληρωτές ενοικιαστές» μέχρι τις «καθυστερήσεις των τρένων».

Το Die PARTEI (ακρωνύμιο του «Κόμμα για την Εργασία, το Κράτος Δικαίου, την προστασία των ζώων, την προώθηση των ελίτ και τη λαϊκή πρωτοβουλία») κατάφερε να εκλέξει στις ευρωεκλογές του 2014 τον ιδρυτή του, τον Μάρτιν Ζόνεμπορν, με συνθήματα όπως «Η Μέρκελ είναι χαζή», «Η Μέρκελ είναι χοντρή» ή ακόμα «Όχι στην Ευρώπη, Ναι στην Ευρώπη».

Δίαιτα αδυνατίσματος

Ηγέτης των Φιλελευθέρων του FDP, ο χαρισματικός Κρίστιαν Λίντνερ, 38 ετών, εμφανίζεται στις αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας στα ασπρόμαυρα χρώματα του κόμματός του, με γένια τριών ημερών και σταθερό βλέμμα.

Όμως, προτού αρχίσει να προβάλλει το παρουσιαστικό του, ο Λίντνερ ήταν υπέρβαρος ως έφηβος, εξομολογήθηκε στη λαϊκή εφημερίδα Bild: «σε ηλικία 14 ετών, ζύγιζα σχεδόν 100 κιλά και το ύψος μου ήταν 10 εκατοστά πιο κάτω απ΄ό,τι τώρα».

Όμως έπειτα από μια πολύ αυστηρή δίαιτα και μια κούρα τζόγκινγκ, έχασε 30 κιλά: «Τώρα έχω ύψος 1,86 και ζυγίζω 80 κιλά».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λείπουν τα σχόλια για τον ηγέτη του FDP, όπως το ακόλουθο σύνθημα από μια ιστοσελίδα γνωριμιών: «κάθε 11 δευτερόλεπτα ένας φιλελεύθερος ερωτεύεται τον εαυτό του».

Χωρίς πουκάμισο, ούτε παντελόνι

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, ένας από τους ηγέτες της γερμανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, λυπάται που η πρακτική του γυμνισμού είναι σε ύφεση και διεξάγει εκστρατεία για να την επαναφέρει στο προσκήνιο.

«Κρίμα που ο γυμνισμός χάνει σιγά σιγά έδαφος, γιατί ο #FKK (ο γυμνισμός, στα γερμανικά) ήταν μια πρακτική ορισμένης κλάσης και όχι ερωτική στην πραγματικότητα», έγραψε φέτος το καλοκαίρι στο τουίτερ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα αποτολμούσε και ο ίδιος να κάνει ηλιοθεραπεία με την ελάχιστη περιβολή, ο Γκρέγκορ Γκίζι έστειλε την μπάλα στην εξέδρα: «υπάρχουν όρια σε όλα».

Η χιπ-χοπ στην Μπούντεσταγκ

Το κόμμα Die Urbanen (Οι Πολιτισμένοι), που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2017, θέλει να εισαγάγει την κουλτούρα του χιπ-χοπ στην Μπούντεσταγκ, το οποίο θεωρεί «ένα παγκόσμιο κίνημα απελευθέρωσης». Οι αρχές του ?συμμετοχή, προσωπική άνθηση, δημιουργικός ανταγωνισμός, κριτική της εξουσίας?πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επίλυση των πολιτικών συγκρούσεων «με συλλογικό και μη βίαιο τρόπο». Σκοπός: η επίτευξη της δικαιοσύνης και της ισότητας. Χάρη στο χιπ-χοπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων