Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Όταν η Apple έβαλε την υπογραφή της σε μία Porsche του 1979

Η Porsche 935 του 1979 δεν συγκαταλέγεται στην λίστα με τα κλασικά μοντέλα. Αν την αφήσεις να σου διηγηθεί την ιστορία της, δεν θα σου αποκαλύψει μεγάλες νίκες σε αγώνες ταχύτητας, ούτε που το τιμόνι της το άγγιξε κάποια σπουδαία προσωπικότητα.

Στα μηχανικά της μέρη δεν είναι αδιάφορη αλλά ούτε και ένας δαίμονας που θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο. Ένας twin-turbo κινητήρας 3.8 λίτρων που αποδίδει 700 άλογα, ένα 993 GT2 κιβώτιο 6 ταχυτήτων και Brembo φρένα βρίσκονται πίσω από τους BBS τροχούς είναι τα σημαντικά που πρέπει να γνωρίζεις.

Ωστόσο είναι η στολή της που κάνει αυτή την Porsche 935 του 1979 τόσο ξεχωριστή. Εμπνευσμένη από την είσοδος της Apple στον 24ώρο αγώνα Le Mans το 1980, περιλαμβάνει το ουράνιο τόξο της Apple στα πλαϊνά, στο καπό αλλά και στο φτερό ενώ χρησιμοποιεί την vintage γραμματοσειρά που μας γαλούχησε και αναφέρει τα ονόματα των πρώτων οδηγών του οχήματος.

Παρότι δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο στο Le Mans, σήμερα πωλείται για 499.000 δολάρια από την Atlantis Motor Group και εμφανίζεται πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να κυριαρχήσει στους δρόμους

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων