Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ουκρανία: Έφτασε στην Οδησσό νέα ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας

Παραλήφθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό, επιπλέον ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια. Αποδέκτης, ο χειμαζόμενος ουκρανικός λαός, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον πόλεμο κατοίκους της Οδησσού χορηγείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου (Ελλάδας) και της επιχείρησης «Σκλαβενίτης», καθώς και με τη στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπούμπουρα.

Η συγκεκριμένη ανθρωπιστική συνδρομή, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα, είδη υγιεινής και φαρμακευτικά προϊόντα, προστίθεται στην ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς τον ουκρανικό λαό, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην ιστορική πόλη της Οδησσού (3 Απριλίου 2022).

Παράλληλα, την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, θα αναχωρήσει από την Αθήνα η 4η ανθρωπιστική Αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς την Ουκρανία, με προορισμό, επίσης, την Οδησσό.

Ειδικότερα, θα μεταφερθούν 50 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού, άμεσα αναγκαίου για τον πληγέντα πληθυσμό της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένο νερό, αντισηπτικά, υγειονομικό υλικό και τρεις γεννήτριες.

Στην αναχώρηση της Αποστολής θα παρευρεθεί ο Ζ’ Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Τη βοήθεια θα παραλάβει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων