Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Παγώνη για Κορωνοϊό: Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τουε, προτού πάνε διακοπές.

Η κα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω του 80% του πληθυσμού λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, τότε έρχεται ένα μεγάλο φθινόπωρο» και ένας δύσκολος χειμώνας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, ένα ποσοστό 8%-10% ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο, «ωστόσο», όπως τόνισε, «οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι προβληματισμένοι και φοβισμένοι από τη συζήτηση για τις παρενέργειες».

«Φταίμε κι εμείς λίγο ως προς αυτό, γιατί η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα είχε εστιαστεί περισσότερο στις επιπλοκές από τα εμβόλια παρά στις επιπλοκές της ίδιας της νόσου στα διάφορα ανθρώπινα όργανα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πόσο κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι να νοσήσουν από την Covid 19, απάντησε ότι «η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα, όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid 19, παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος.

«Ο κ. Γεωργιάδης μου είπε ότι “προβληματίζομαι πως θα ήμουν αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο με όλα αυτά που περνάω αυτή τη στιγμή”. Γιατί δεν είναι μόνο με απλά συμπτώματα. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και μου το είπε και ο ίδιος», ανέφερε.

cnn.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων