Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Πανικός στους μετόχους της «Αττικής»

Δεν υπάρχει η απόλυτη σιγουριά στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής ότι τα κεφάλαια των 400 εκατ. ευρώ που πρέπει κατ’ελάχιστο να εξευρεθούν για να καλυφθεί η Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου θα βρεθούν επενδυτές να τα τοποθετήσουν, παρά της περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Μόνο με τα κεφάλαια αυτά, θα μπορέσει προς το παρόν τουλάχιστον νσ μείνει αυτόνομο το πιστωτικό ίδρυμα.

Όπως είναι γνωστό, η Αττικής έχει ανακοινώσει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως και 400 εκατ. ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ, έχει δηλώσει επισήμως ότι θα βάλει περί τα 200 εκατ. ευρώ. Στόχος του σύμφωνα με πηγές είναι να αποκτήσει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα το σύνολο των υπόλοιπων 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μόνο με το…άκουσμα της διενέργειας Αύξησης Κεφαλαίου από την τράπεζα Αττικής, οι επενδυτές πουλούσαν σωρηδόν χθες τη μετοχή. Περίπου 1,35 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια εκφράζοντας την αγωνία ότι θα επαναληφθούν τα ίδια που έγιναν με την Αγροτική Τράπεζα και που γίνονται τώρα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Γιατί αν δεν μπορέσει η τράπεζα Αττικής να βρει επενδυτές για το σύνολο των 400 εκατ. ευρώ, θα πάρει τον ίδιο δρόμο που πήραν και οι άλλες κρατικές τράπεζες. Δηλαδή, θα σπάσει σε «καλή» και «κακή» τράπεζα εν μία νυκτί και οι επενδυτές θα χάσουν τα λεφτά τους…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων