Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Παπαευαγγέλου: Ο κορωνοϊός χτυπάει πλέον και παιδιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο μέρος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πλέον τα 23 έτη, δηλαδή μειώθηκε κατά μία 10ετία σε μία εβδομάδα.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος» τόνισε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην τελευταία ενημέρωση, εξηγώντας ότι οι νοσηλείες αφορούν όλο και περισσότερο τις μικρότερες ηλικίες.

Ο κύριος όγκος των κρουσμάτων αφορά στις ηλικίες 15-24 ετών. Μικρή αύξηση διαπιστώνεται στους 35-55, χωρίς να επηρεάζεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, γεγονός που αποδίδεται στον εμβολιασμό.

Στην αύξηση των κρουσμάτων συνέβαλε η χαλάρωση μέτρων ατομικής προστασίας, ο συνωστισμός στη βραδινή διασκέδαση αλλά και η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. Ο συνωστισμός στη βραδινή διασκέδαση έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο. Οι ασθενείς κυρίως νοσούν στο σπίτι, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει έκρηξη νοσηλειών στο 4ο κύμα.

Ωστόσο, ο κίνδυνος παραμένει, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου τα κρούσματα ενδέχεται να επηρεάσουν και τους άνω των 55 ετών. Ως εκ τούτου, συστήνεται ο εμβολιασμός τόσο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όσο και στους νέους, πριν τις διακοπές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων