Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα στην οικογένεια

O Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε για πρώτη φορά το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, σε μια ιστορική εξέλιξη που προκαλεί αίσθηση και αποτελεί ταυτόχρονα την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση του για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα στην οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και έχουν δικαίωμα στην οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να απορριφθεί ή να τεθεί στο περιθώριο γι ‘αυτό», λέει στο ντοκιμαντέρ “Francesco” που κυκλοφόρησε σήμερα.

«Αυτό που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι ένας νόμο περί πολιτικών ενώσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να καλύπτονται νομικά», είπε.

Ο σκηνοθέτης, Εβγκένι Ανισεφσκι, ρώτησε τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για το ντοκιμαντέρ σχετικά με τη θέση των ΛΟΑΤΚΙ Καθολικών στην εκκλησία. Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε εκ νέου την πεποίθησή του ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία».

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος κάνει μια τέτοια δήλωση ανοχής για την ομοφυλοφιλία παρά τις περί του αντιθέτου διδαχές της καθολικής εκκλησίας. Τον Ιούλιο του 2013 κλήθηκε να τοποθετηθεί για το αν υπάρχει “gay λομπι” με τον ίδιο να απαντά «ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό;».

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, πριν γίνει Ποντίφικας, την περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ζευγάρια του ιδίου φύλου ως εναλλακτική στην πρόταση για τους γάμους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων