Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Πάπας: Ο Ιησούς μας ζητάει να προπονηθούμε…

Την κουλτούρα του ποδοσφαίρου χρησιμοποίησε ο Πάπας για να επικοινωνήσει με μεγαλύτερη αμεσότητα με τους Βραζιλιάνους κατά την επίσκεψή του. Οι παρομοιώσεις και οι μεταφορές που χρησιμοποίησε σε ομιλία του δημιούργησαν αίσθηση κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο» ποδοσφαίρου, υποστήριξε ο Πάπας Φραγκίσκος στη Βραζιλία, διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2014 και μόνη εθνική ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές.

«Ο Ιησούς μας ζητεί να παίξουμε στην ομάδα του. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των όσων βρίσκεστε εδώ αγαπά τον αθλητισμό», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των δύο εκατ. νέων που είχαν συγκεντρωθεί στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, για μία ολονυκτία αφιερωμένη στην προσευχή.

Ανατρέχοντας σε μία μεταφορά δανεισμένη από τον αθλητισμό, ο Πάπας —που σαν καλός Αργεντίνος αγαπά και ο ίδιος το ποδόσφαιρο— κάλεσε τους νέους να τον βοηθήσουν να οικοδομήσει την Εκκλησία του αύριο.

«Εδώ στη Βραζιλία, όπως και σε άλλες χώρες, το ποδόσφαιρο αποτελεί το εθνικό πάθος. Και λοιπόν, τι κάνει ένας ποδοσφαιριστής όταν καλείται να συμμετέχει σε μία ομάδα; Θα πρέπει να προπονηθεί! Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας ως ακόλουθοι του Κυρίου», εξήγησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ο Ιησούς μας προσφέρει κάτι καλύτερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο! Μας προσφέρει τη δυνατότητα για μία ζωή γόνιμη και ευτυχισμένη, μας προσφέρει επίσης ένα μέλλον μαζί του που δεν θα έχει τέλος, την αιώνιο ζωή», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος επεσήμανε, «Εκείνος μας ζητεί να προπονηθούμε για να είμαστε σε φόρμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άφοβα όλες τις καταστάσεις στη ζωή μας».

Πώς, όμως; Κι εδώ ο ποντίφικας απαρίθμησε τους τρόπους: «με την προσευχή, με την θεία κοινωνία, που ενσαρκώνει τον Χριστό, με την αδελφική αγάπη, την προσοχή στον άλλον, την κατανόηση, τη συγχώρεση, την υποδοχή, την βοήθεια στον πλησίον, σε όλους, χωρίς

«Μην είσαστε Χριστιανοί μερικής απασχόλησης, σχολαστικοί, επιφανειακοί, αλλά αυθεντικοί Χριστιανοί. Είμαι βέβαιος πως δεν επιθυμείτε να ζείτε μέσα στην αυταπάτη μίας ελευθερίας που αφήνετε να μαυλισθεί από τις μόδες και τις ευκολίες της εποχής. Γνωρίζω καλά πως στοχεύετε ψηλά!», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων