Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Παρά τις καταγγελίες ο Πανούσης στηρίζει τον Τσίπρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, βγαίνοντας από το γραφείο της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, έκανε δηλώσεις που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για την πολιτική του στάση απέναντι στον πρωθυπουργό. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον «τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Μετά από τη μισάωρη παραμονή του στο γραφείο της εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός τόνισε «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό». Στη συγκεκριμένη συνάντηση πήγε προκειμένου όπως ο ίδιος δήλωσε να προσθέσει διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι ικανοποιημένος με την στήριξη που του παρείχε η κυβέρνηση ο ίδιος απάντησε, «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Με αυτές του τις δηλώσεις ο κ. Πανούσης κατέδειξε ότι το εν λόγω ζήτημα δεν αποτελεί διαμάχη δική του με την κυβέρνηση και φαίνεται πως ο ίδιος παραμένει στην ουσία του, χωρίς να προσπαθεί να το εκμεταλευτεί πολιτικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων