Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Παραείναι αισιόδοξη η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις στο Bloomberg

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Τουλάχιστον ένα εξάμηνο παραπάνω δίνουν οι οικονομολόγοι που ρώτησε το Bloomberg στην παραμονή των capital controls στην Ελλάδα σε σχέση με αυτά που προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση.

Το 81% των ερωτηθέντων οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg δεν πιστεύουν ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αρθούν πριν τον Ιούλιο του 2016 και ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν 18 δισ. ευρώ κεφαλαιακή ενίσχυση.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει, δια στόματος του πρωθυπουργού, ότι στις αρχές του 2016 θα έχουν αρθεί και οι τελευταίοι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Παραείναι αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, οι πιστωτές, θα θέλουν να δουν περισσότερες αποδείξεις εφαρμογής του προγράμματος πριν νιώσουν άνετα με την άρση των capital controls» δηλώνει στο Bloomberg ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου, οικονομολόγος στην τράπεζα Standard Chartered του Λονδίνου.

Την ίδια ώρα προβλέπεται ένα κενό 18 δις που θα διαπιστώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών στο τέλος Οκτωβρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων