Τα αρχαία μνημεία μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, δίνοντας στους αρχαιολόγους, τους αρχαιολόγους αλλά και τους επισκέπτες για την ζωή και τις συνήθειες που είχαν μεγάλοι πολιτισμοί στο παρελθόν.
Τα αρχαία μνημεία μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, παρέχοντας στους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους αλλά και τους επισκέπτες ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των μεγάλων πολιτισμών που τους κατοικούσαν. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλά μυστικά και μυστήρια που περιμένουν να τα αποκαλύψουμε.
Επίσης, αυτά ήταν τα Μουσεία στην Ελλάδα με την περισσότερη επισκεψιμότητα για το 2019!
Το πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό από πολλούς συναρπαστικούς αρχαίους ναούς και από αρχαία αξιοθέατα σε όλο οτν κόσμο και τα έφτιαξε έτσι όπως πιστεύουν οι ειδικοί ότι έμοιαζαν.
Ο Παρθενώνας κτίστηκε κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. για να φιλοξενήσει το μεγαλειώδες χρυσό άγαλμα της Αθηνάς. Σε μία καθόλα εντυπωσιακή και επιβλητική τοποθεσία, στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης.
Πως έμοιαζε το άγαλμα της Αθηνάς;
Όλοι μπορούν να γνωρίζουν την εξωτερική όψη του ναού, αλλά τι γινόταν στο εσωτερικό αυτού; Το άγαλμα της Αθηνάς ήταν επιβλητικό και γιγάντιο καθώς είχε πάνω από 12 μέτρα ύψος. Ενώ ήταν φτιαγμένο από σκαλιστό ελεφαντόδοντο και με 1.140 κιλά χρυσού.
Παρθενώνας, Άγαλμα της Αθηνάς
Μπροστά από το άγαλμα ήταν τοποθετημένη μία δεξαμενή με νερό, ώστε να παρέχει την απαραίτητη υγρασία για την συντήρηση του ελεφαντόδοντου. Η επίδειξη πλούτου και εξουσίας έδινε στον υπόλοιπο κόσμο ένα πολύ σαφές μήνυμα.
Όσοι υπήρξαν αρκετά τυχεροί και είδαν τον Παρθενώνα στις δόξες του. Το άγαλμα δεν προκαλούσε τίποτα λιγότερο από το απόλυτο το δέος.