Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πασχαλιάτικες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το “αδελφό” του κόμμα, ΑΚΕΛ της Κύπρου, με την απόφασή του περί αναζήτησης λύσης έξω από το ευρώ!

Την απόφαση του ΑΚΕΛ, το οποίο σημειωτέον άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Μεγαλονήσου στο Μνημόνιο, αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη η αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η λεγόμενη ομάδα Λαφαζάνη που σήμερα εκφράζει περίπου το 27-30% του κόμματος.

Μετά την δήλωση του ΑΚΕΛ πως η Κύπρος θα πρέπει να κουνήσει το μαντήλι στην ευρωζώνη η ομάδα Λαφαζάνη πήρε αέρα κι έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αποχώρησης και της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ήδη είχε φορέσει το κολλητό μαγιό του για την Γαύδο ανέθεσε στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη να βάλει τα πράγματα στην…σωστή θέση.

Έτσι με μία αμήχανη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης έσπευσε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο αδελφό κυπριακό κόμμα να τονίσει την διαφορά του κόμματός του με το ΑΚΕΛ τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί λύση εντός της ευρωζώνης .

Μαθαίνω ότι στο ΑΚΕΛ έχουν γίνει έξαλλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς άλλα τούς είχε υποσχεθεί όταν έφθασε στην κορύφωσή της η κρίση στο νησί και άλλα κάνει τώρα βγάζοντας την ουρά του απ’ έξω.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων