Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Πέτσας: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων ανήμερα το Πάσχα

“Τον γολγοθά του κορονοϊού θα ακολουθήσει η Ανάσταση”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως είπε, φέτος δεν θα πάμε στα χωριά μας ούτε στις εκκλησίες, οι οποίες θα είναι κλειστές για το κοινό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. “Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση” ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Είπε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα. Όπως είπε τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως “θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες”.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα για την Ανάσταση ή για φαγητό σε συγγενείς και φίλους και έκανε αναφορά στους αυστηρούς ελέγχους που ήδη γίνονται και πρόκειται τις επόμενες μέρες να συνεχιστούν σε όλα τα οδικά επαρχιακά και εθνικά δίκτυα. “Ας γιορτάσουμε λίγες μέρες μετά τη νίκη μας κατά του κορονοϊού και του χρόνου το Πάσχα. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Όσο πιο πολύ πειθαρχούμε τόσο συντομότερα θα γίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα”, είπε.

“Συνεχίζουμε τις προσλήψεις ιατρικού & νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνουμε τις ΜΕΘ” σημείωσε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας ότι οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών, για μια μακρόπνοη ενίσχυση του συστήματος υγείας”, είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων