Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Πέτσας: Στις 27 Απριλίου ανοίγουν υποθηκοφυλακεία, πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία

Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι σημειολογικά, θα “ανοίξει” πρώτη η Δικαιοσύνη.

“Επεξεργαζόμαστε ήδη ένα σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα” εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για μια διαδικασία “σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη”, για να “μην έχουμε πισωγυρίσματα”. Στο πλαίσιο αυτό, “η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο” ανέφερε ο κ. Πέτσας, αλλά και από “οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό”, δηλαδή από το λιανεμπόριο, καθώς “έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιώμενους”, αλλά και πολίτες με χρόνια νοσήματα.

Με αυτά τα δεδομένα, “συμβολικά από τη Δικαιοσύνη” θα εκκινήσει η επαναφορά στην κανονικότητα, ενώ για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού θα υπάρξουν προσομοιώσεις. “Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει κα κάποια στοιχεία την νέας κανονικότητας” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντάσσοντας σε αυτά την τις αποστάσεις και την έλλειψη χειραψιών και κοντινών επαφών.

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα μετάβασης στην πραγματική ζωή με διάγγελμα στους πολίτες, ενω όπως τόνισε ο κ. Πέτσας θα επανέλεθει τις ίδιες ημέρες και η “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή, για την ενεημερώση των κομμάτων.

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ίσχυσαν το Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων