Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ποιά προσωπικότητα με βαρύνουσα αξία χαρακτήρισε τον Τράμπ δίχρονο νήπιο;

«Ουδέποτε συνάντησα ενήλικα με μεγαλύτερη πείνα για επιβεβαίωση από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το έχω δει σε δίχρονα και τρίχρονα νήπια. Η επιβεβαίωση γι’ αυτόν είναι σαν τον αέρα που αναπνέει. Τη χρειάζεται διαρκώς. Θα ήθελα να δω να σβήνουν τα φώτα της ράμπας και να στέκεται μόνος του στον κήπο του Μαρ-α-Λάγκο φωνάζοντας στα περαστικά αυτοκίνητα και κανείς μας να μην τον ακούει», είπε ο Τζέιμς Κόμεϊ.

 

Λόγω της προεδρικής του ιδιότητας ο Τραμπ απολάμβανε ασυλίας, που όμως λήγει σε λίγες μέρες, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν μελλοντικά κατηγορίες για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν ή κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ο Κόμεϊ συμφωνεί, πάντως, με την δεύτερη παραπομπή του του Τραμπ κι όπως λέει «στην ιδανική περίπτωση θα ήθελα να καταδικαστεί από τη Γερουσία και να του απαγορευθεί να διεκδικήσει ξανά δημόσιο αξίωμα». Ο 60χρονος πρώην διευθυντής του FBI αποπέμφθηκε ενώ η υπηρεσία του ερευνούσε την καταγγελλόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 κι είναι έκτοτε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Τραμπ. Όπως είπε, μάλιστα, στο βρετανικό δίκτυο, ο απερχόμενος Πρόεδρος «είναι ο λεξικογραφικός ορισμός του δημαγωγού», που «αποσκοπούσε όχι μόνον να ψεύδεται στο λαό αλλά και να καταστρέψει την ιδέα ότι υπάρχει η αλήθεια. Η απειλή, που συνιστά, δεν γίνεται ίσως αισθητή δημοσίως, αλλά εγώ την ένιωσα όταν καθόμουν κοντά του, μου θύμιζε διαρκώς νονό της μαφίας, επειδή έχω γνωρίσει τέτοιους και βοήθησα να μπουν στη φυλακή. Κι αυτή η απειλή σε συνδυασμό μ’ αυτή τη δίψα για επιβεβαίωση είναι μια πραγματικά επικίνδυνη συνταγή».
Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων