Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ποιος είδε τη …ΛίΤσα Λαγκάρντ;

Γράφει η Θεοδώρα Αυγουλίδου

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά με την προανακριτική για τη Λίστα Λαγκάρντ να παραμένει στο πολιτικό προσκήνιο και τα μέλη της να κάνουν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, διαμαρτυρίες κι επικλήσεις, διανθίζοντας έτσι τη θεματολογία των ΜΜΕ και καθιστώντας τον απλό πολίτη ενεργό μέλος της διαδικασίας και της ιστορικής -ενδεχομένως- αξίας της.

Εφιάλτης που χάρισε σε πολλούς βραδιές αϋπνίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τους τελευταίους μήνες η Λίστα Λαγκάρντ ενώ, ώθησε κεντρικά πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου στο να ξεδιπλώσουν το πολύπλευρο ταλέντο τους και στην υποκριτική, στο οποίο, κατά γενική ομολογία, κάποιοι είναι πολύ μακριά από την αριστεία και το ρόλο της ζωής τους.

Εν μέσω των όποιων εξελίξεων, λοιπόν, κι αφού ταπεινοί πολίτες, άξιοι πολιτικοί και πάσης λογής θιασώτες της αλήθειας, που δεν κατάφεραν παρά να συγχυστούν από τις επικοινωνιακές «τρίπλες», αναγκάζονται να την αναζητήσουν στα δημόσια θεάματα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε κι ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κώστας Μανιάτης, ο οποίος ως ενεργός πολίτης κι εκφραστής της γνώμης των πολιτών που του εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους, φαίνεται ν’ αναζήτησε την όποια αλήθεια στους περίτεχνους και με περισσό ταλέντο κατασκευασμένους διαλόγους των «Άγαμοι Θύται» στο Θέατρο Badminton. Αναπόφευκτα καίρια αλλά και πλήρη από χιούμορ και νόημα ερωτήματα που θέτει ο θίασος τα οποία περιστρέφονται και γύρω από τη…ΛίΤσα Λαγκάρντ.

Κατ’ αρχήν αστείο αλλά, μήπως τελικά, με ένα πρώτο συνθετικό να φέρει μια λαϊκή αλλά ρεαλιστική εσάνς που αντικατοπτρίζει τη δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και το δεύτερο να συνδέεται συνειρμικά με το γενικότερο διεθνή διασυρμό της πατρίδας μας στο εξωτερικό -που δεν οφείλεται απαραίτητα σε υπαιτιότητα τρίτων-, μια ομάδα άξιων καλλιτεχνών μας οδηγεί στη σκέψη ότι η μοναδική κι ανόθευτη απόδειξη της αλήθειας μπορεί να «κρύβεται» στην τέχνη, κι ενδεχομένως, σε κάποια ΛίΤσα Λαγκάρντ, αξιότιμα μέλη της Προανακριτικής;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων