Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Pokemon GO: Πέντε πράγματα που χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς

Η νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που έχει γίνει μόδα των “έξυπνων” κινητών, το Pokemon GO έχει πια μια θέση στο κινητό παιδιών και εφήβων.

Τί χρειάζεται όμως να γνωρίζουν οι γονείς για το παιχνίδι αυτό;

1. Η Γνωστοποίηση της τοποθεσίας: Προκειμένου να ανακαλύψει κανείς τα μικρά πόκεμον, είναι αναγκαίο η τοποθεσία του να είναι ενεργοποιημένη από το κινητό. Αυτό σημαίνει ότι η Google έχει πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη και τα δεδομένα από τα αρχεία καταγραφής του χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Google. Υπάρχει μια ενημέρωση κώδικα για αυτό τώρα, αλλά εξακολουθεί να είναι έξυπνο να γνωρίζουν και να ελέγξετε έξω τους λογαριασμούς σας Google για να δείτε τι πληροφορίες έχει δοθεί μέχρι το app, αν έχετε ήδη κατεβάσει και το χρησιμοποίησε.

2. Η επιλογή “Lure” (δέλεαρ): Με την επιλογή αυτή πολλά πόκεμον δελεάζονται να πάνε σε ένα συγκεκριμένο τόπο και επομένως το ίδιο και οι χρήστες. Έτσι τα παιδιά μαζεύονται σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία και καθίστανται εύκολη λεία για μεγάλους που μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν τέτοια μέρη.

3. Υπερχρέωση δεδομένων: Στην πραγματικότητα το παιχνίδι απαιτεί από το κινητό να ελέγχει συνεχώς και να μεταδίδει τη θέση του χρήστη μέσω GPS πράγμα που επιβαρύνει αρκετά την χρήση δεδομένων.

4. Αγορές εντός της εφαρμογής: Το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα με την ενεργοποίηση γονικού ελέγχου (parental control). Οι αγορές εμπλουτίζουν το παιχνίδι και όπως είναι φυσικό τα παιδιά δεν διστάζουν να τις πραγματοποιούν.

5. Διασπά πλήρως την προσοχή του παίχτη: Το κυνήγι πόκεμον δεν είναι εύκολη δουλειά και μάλιστα απαιτεί την προσήλωση του κυνηγού στην λεία του. Το γεγονός αυτό οδηγεί όμως σε διάφορους κινδύνους, όπως απροσεξία στο περπάτημα και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων