Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Politico: Η συμφωνία για το Brexit κινδυνεύει εξαιτίας της βρετανικής αοριστίας

Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σχέση του με την Ευρώπη μετά το Brexit είναι τόσο αόριστη ώστε οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να θέσουν λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις κατά την τελική φάση των συνομιλιών, επισημαίνει το politico.eu επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ που δεν κατονομάζει και προσθέτει ότι αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους του Λονδίνου σχετικά με το τι θέλει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από τη μελλοντική σχέση Βρετανίας-ΕΕ καθιστά αδύνατη τη διαμόρφωση μιας διαπραγματευτικής θέσης που να προχωρεί πέρα από γενικεύσεις. Και αυτό υπάρχει κίνδυνος να επιβραδύνει, ακόμη και να καθυστερήσει, τις συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση, που υποτίθεται ότι θα αρχίσουν τον Απρίλιο.

Το Politico σημειώνει πως οι δύο πλευρές κινούνται στο πλαίσιο ενός πολύ στενού χρονοδιαγράμματος το οποίο ορίζεται από το Άρθρο 50, έτσι ακόμη και λίγες εβδομάδες καθυστέρησης θα δημιουργούσαν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατή η επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για την αποχώρηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων