Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Πως ο Banksy έκανε μία ηλικιωμένη γυναίκα viral; (pic)

Μία ηλικιωμένη γυναίκα φτερνίζεται. Αυτό δε θα μπορούσε να αποτελέσει είδηση, αλλά αποτελεί διότι έβαλε το χεράκι του ο Banksy. Ο Βρετανός καλλιτέχνης μέσω του νέου έργου του σε τοίχο στο Μπρίστολ της Αγγλίας, μιλά με τον καλύτερο τρόπο για την εποχή μας.

Με τίτλο «Aachoo!!» το συγκεκριμένο έργο απεικονίζει μια γυναίκα να φτερνίζεται με δύναμη, κάτι που την κάνει να χάνει την οδοντοστοιχία της. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δική του έμπνευση και θέλει με τον καλύτερο τρόπο να μιλήσει για όλα όσα βιώνουμε εν μέσω πανδημίας. Το αθώο φτέρνισμα δεν είναι και τόσο αθώο σήμερα και κακά τα ψέματα αισθανόμαστε ενοχές και αμήχανα όταν φτερνιζόμαστε με κόσμο γύρω μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το πρώτο έργο του Banksy κατά τη διάρκεια που ο πλανήτης ζει σε ρυθμούς Covid-19. Τον περασμένο Οκτώβριο ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος πίσω από μία τοιχογραφία μ’ ένα κορίτσι που παίζει χούλα χουπ με λάστιχο και τον Ιούλιο ισχυρίστηκε ότι είχε την ευθύνη για το γκράφιτι με τους αρουραίους που φτερνίζονται σε βαγόνι του μετρό. Ένα έργο που αφαιρέθηκε από την εταιρεία Μετρό του Λονδίνου στο πλαίσιο πολιτικής κατά των γκράφιτι.

https://www.instagram.com/p/CIn6guyMPeS/?utm_source=ig_embed

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων