Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Πρόεδρος UBS: Το Bitcoin δεν είναι καλή επένδυση

Η UBS πιστεύει ότι το bitcoin είναι μια κερδοσκοπική επένδυση και δεν συμβουλεύει τους πελάτες της να επενδύουν στο ψηφιακό νόμισμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας στο δίκτυο CNBC.

Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρόεδρος της UBS Άξελ Βέμπερ δήλωσε ότι η τράπεζα κάνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των θεσμικών επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών σε ό,τι αφορά το bitcoin.

«Πράγματι κάνουμε αυτό τον διαχωρισμό, υπάρχουν θεσμικοί πελάτες και εάν θέλουν να επενδύσουν (στο bitcoin)  είναι ενήλικες, εννοώ ότι γνωρίζουν τι κάνουν, έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν τον κίνδυνο και εάν μας ζητήσουν να τους βοηθήσουμε να μπουν σε αυτές τις αγορές, χρειάζεται να τους δούμε με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τους ιδιώτες πελάτες», δήλωσε ο Βέμπερ στο CNBC.

«Οι ιδιώτες πελάτες, που δεν καταλαβαίνουν πλήρως αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να προστατεύονται από το να επενδύουν σε αυτά προϊόντα, διότι εάν υπάρχει ένας ιδιώτης πελάτης που θα επηρεαστεί στο μέλλον, το ερώτημα θα είναι και πάλι ποια ήταν η τράπεζα που τους πούλησε αυτά τα προϊόντα και οι τράπεζες θα κατηγορηθούν και πάλι για ό,τι έγινε», δήλωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων