Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Προσδεθείτε. Ξεκινάει ένα σόου τρομοκρατίας χωρίς προηγούμενο

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός,

Ούτε μία ψήφο παραπάνω δεν πήρε ο Σταύρος Δήμας από τη δεύτερη ψηφοφορία, αποδεικνύοντας αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι δηλαδή χωρίς θαρραλέες κινήσεις Σαμαρά δε θα άλλαζε κάτι προς την κατεύθυνση της εκλογής Προέδρου. Απέδωσε και η πολωτική στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ, με τους σκληρούς όρους που χρησιμοποιήθηκαν για όσους σκόπευαν να ψηφίσουν Δήμα ενώ είχαν προηγουμένως καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για μια από τις πιο πολωμένες προεκλογικές περιόδους, της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Είμαι σίγουρος ήδη από τώρα ότι η πολιτική αξιοπρέπεια θα εκλείψει πολύ σύντομα, ενώ θα ξεκινήσει μια πορεία απίστευτης τρομοκρατίας και στυγνών εκβιασμών εκ μέρους των πολιτικών προς του πολίτες. Οι εκλογές του 2012 θα είναι ένα αστείο μπροστά σε αυτό που θα ζήσουμε μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το άρθρο αυτό γράφεται λίγα λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας και ήδη το χρηματιστήριο σημειώνει σημαντική πτώση. Ήδη οι πρώτες δηλώσεις Κικίλια, Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα πολωμένες αναφέροντας «εκβιασμό εκλογών» όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη ή ότι «είναι ώρα να δούμε που το πάνε κάποιοι» όπως τόνισε με νόημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ Κικίλιας.

Ο Φώτης Κουβέλης σε πολύ πιο ήπιο κλίμα σημείωσε ότι πρόκειται για την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο δε Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική δήλωσε είπε λακωνικά ότι «Το μνημόνιο τελείωσε. Να είστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι.» ενώ ανέφερε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται». Στην δε ανακοίνωση του πρωθυπουργού ακούσαμε πόσο κοντά έφτασε η χώρα στην «τελική λύτρωση» προφανώς εννοώντας την έξοδο από το μνημόνιο, κάτι που τώρα διακυβεύεται, ενώ χαρακτήρισε «μειοψηφία» εκείνους που δεν ψήφησαν Δήμα, στους «οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.». Τέλος μας είπα να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι «η νίκη θα είναι δική μας».

Η προεκλογική εκστρατεία θα κινηθεί ανάμεσα στην αισιοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή σελίδας και στην αγωνία τα Νέας Δημοκρατίας για καταστροφικά αποτελέσματα μετά από σύγκρουση με τους εταίρους. Όμως το διακύβευμα των εκλογών που είναι πάνω από τα διλήμματα αυτά είναι το αν η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τον Ιανουάριο ή όχι. Ο πρώτος  φόβος είναι αυτός, με τα Μέσα Ενημέρωσης να τον αγνοούν επιδεικτικά προκειμένου να συμμετέχουν στην πόλωση του πολιτικού κόσμου που ήδη έχει αρχίσει να διαδραματίζεται στο προαύλιο της Βουλής. Η ακραία πόλωση που μπορεί να μειώσει δραματικά την ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι και εκείνη που πραγματικά μπορεί να αποτελέσει την αιτία της πολιτικής αστάθειας που θα επακολουθήσει εκλογές που τυχόν δε θα δίνουν τη δυνατότητα σε κανέναν να κάνει κυβέρνηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων