Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Προχωράει το deal διαβεβαιώνουν Εθνική και Εurobank

Η δόση του δανείου της χώρας ήρθε τελικώς χθες αργά το βράδυ και έτσι δεν κατέστη δυνατή η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Πηγές, διαβεβαίωναν ότι σε κάθε περίπτωση αυτή θα γίνει εντός της εβδομάδας αφού την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δημοσιεύσουν αποτελέσματα και για να γίνει αυτό, χρειάζονται τα κρατικά κεφάλαια. Άλλωστε, χωρίς τα κρατικά κεφάλαια οι ορκωτοί λογιστές δεν μπορούν να τις πιστοποιήσουν ως «βιώσιμες».

Χθες «κυκλοφόρησε» και η τελευταία έκθεση της Κομισιόν. Όσον αφορά τα τραπεζικά, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ήταν αυτό που …έλλειπε και όχι αυτό που παρουσιάστηκε. Πιο συγκεκριμένα, στο κομμάτι της έκθεσης στο οποίο οι συγγραφείς ανέλυαν τη συγκέντρωση του κλάδου μέσω των συγχωνεύσεων και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, δεν αναφερόταν πουθενά η επικείμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Αντίθετα, σε παράγραφο της έκθεσης με τίτλο «η συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου βρίσκεται σε εξέλιξη» σημειώνεται το πώς επιλύθηκε το πρόβλημα που λεγόταν «Αγροτική Τράπεζα» και παρουσιάζεται με ακρίβεια η απορρόφηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Alpha Bank και η απορρόφηση της Γενικής Τράπεζας από την τράπεζα Πειραιώς. Για το μεγαλύτερο όμως deal της ιστορίας της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, την απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική, ούτε κουβέντα.

Πάντως, τόσο από την πλευρά Λάτση, όσο και από την πλευρά Τουρκολιά, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η συμφωνία προχωράει και οι ομάδες δουλεύουν κανονικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων