Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού και στις ΗΠΑ – «Διαθέτουμε σχέδιο» διαβεβαίωσε ο Τραμπ

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση που εμφανίζει ο νέος κοροναϊός, ο οποίος φαίνεται πως πέρασε τα σύνορα της Κίνας.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ καθώς όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του μυστηριώδους κοροναϊού στη χώρα και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το CNN, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) αναμένεται σύντομα να επιβεβαιώσει το κρούσμα.

O ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ φέρεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

HTML tutorial

Τα νέα για το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ έρχονται καθώς πληθαίνουν οι αναφορές που κάνουν λόγο για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τουλάχιστον έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την ασθένεια. Τουλάχιστον 300 κρούσματα έχουν αναφερθεί μόνο στην Κίνα. Συνολικά 922 ασθενείς στην Κίνα βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομεία της χώρας.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Θύμα του κοροναϊού και ιατρός που τον ερευνούσε

Ένας Κινέζος γιατρός που ερευνά το ξέσπασμα του φονικού νέου ιού στην κεντρική Κίνα είπε ότι και ο ίδιος μολύνθηκε.

Ο Ουάνγκ Γκουανγκφά, που ηγείται της Μονάδας Πνευμονικής Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Πεκίνου Peking University First Hospital, ήταν μεταξύ των ειδικών που νωρίτερα αυτόν τον μήνα επισκέφθηκαν την Ουχάν, όπου ανακαλύφθηκε ο ιός.

«Μου έγινε διάγνωση και η κατάστασή μου είναι καλή» είπε σήμερα ο Ουάνγκ στο Kong’s Cable TV, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για το ενδιαφέρον τους.

Ο Ουάνγκ, που διεξήγαγε έρευνες για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2003, εξήγησε ότι λαμβάνει θεραπεία και θα κάνει εμβόλιο σύντομα. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προσώπων που έχουν μολυνθεί.

«Δεν θέλω να δίνεται από όλους πολλή προσοχή στην κατάστασή μου» επισήμανε στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ουάνγκ διαβεβαίωνε κρατικά ΜΜΕ, στις 10 Ιανουαρίου, ότι η επιδημία φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο, με τους περισσότερους ασθενείς να εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα και ορισμένους να έχουν πάρει εξιτήριο.

Διαθέτουμε σχέδιο» διαβεβαίωσε ο Τραμπ 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε  ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού από την Κίνα.

Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Τραμπ δήλωσε: «Διαθέτουμε σχέδιο και πιστεύουμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε πολύ καλά. Το έχουμε ήδη αντιμετωπίσει πολύ καλά. Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) είναι καταπληκτικό. Πολύ επαγγελματίες…».

«Είμαστε σε καταπληκτική κατάσταση και πιστεύω ότι η Κίνα είναι επίσης σε πολύ καλή κατάσταση», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων