Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ψήφος αποδήμων: Το “αυτογκόλ” του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης για την κατάργηση των περιορισμών ένταξης των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτεθειμένος, καθώς “πιάστηκε στα δίχτυα” του.

Οι δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη για “άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς” και για την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταργήσει κάθε περιορισμό αν γίνει κυβέρνηση προκάλεσε ένα ντόμινο αντιδράσεων αλλά και ένα αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κινήθηκαν άμεσα επισημαίνοντας ότι θα κατατεθεί τροπολογία για άρση των περιορισμών, πετώντας το μπαλάκι στην αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για “πυροτέχνημα” του υπουργού Εσωτερικών απορρίπτοντας το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Ανακοίνωσε μάλιστα  δική του τροπολογία, η οποία ουσιαστικά δεν καταργεί κανέναν περιορισμό.

HTML tutorial

Επί της ουσίας επαναφέρει τη γνωστή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε περάσει ούτε το 2019, για την εκλογή 4 ή 5 αντιπροσώπων της ομογένειας ως βουλευτών Επικρατείας από ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς οι ψήφοι της εκλογής αυτής να προσμετρώνται σε κανένα κόμμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ, δήλωσε θετικό απέναντι στη νέα ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων