Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

«Ψήνεστε» για διακοπές στο… Λάος;

Πάμε … Λάος; Κατανοώ ότι για τη συγκεκριμένη χώρα μπορεί να ξέρετε από πολύ λίγα ως και τίποτα. Παρ’ όλα αυτά η Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος ανακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Τουρισμού και Εμπορίου ως καλύτερος προορισμός στον κόσμο για το 2013.

Το Συμβούλιο επέλεξε φέτος να βραβεύσει τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας για την «κυβερνητική προώθηση της ελεύθερης διακίνησης και ασφάλειας τουριστών, της παροχής υπηρεσιών, της πρόσβασης σε χώρους ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της επένδυσης στην διατήρηση ιστορικών χώρων», όπως έγραψε η εφημερίδα Vientiane Times.

Το βραβείο θα απονείμει στον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ασάνγκ Λαόλι επιτροπή από το Βουκουρέστι όπου εδρεύει το Συμβούλιο, μια μη κυβερνητική οργάνωση προώθησης του τουρισμού εκτός της ΕΕ.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, με πρωτεύουσα το Βιετνιάν, είναι μία από τις τελευταίες χώρες με κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο και προωθεί τον τουρισμό ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Τον περασμένο χρόνο, το Λάος υποδέχτηκε περίπου 3,3 εκατομμύρια τουρίστες, και έπεται δυναμική συνέχεια…

Αν πριν από μερικά χρόνια ακούγαμε για «Διακοπές στο Λάος» το πιθανότερο θα ήταν να υποθέσουμε πως πρόκειται για πολεμική b movie ταινία. Να όμως που τα πράγματα αλλάζουν. Είναι σαφές πως σε κάτι τέτοιες «ανακηρύξεις» το κριτήριο είναι αμιγώς πολιτικό. Εντούτοις, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε πως υπάρχουν και «δεύτερες σκέψεις» που σχετίζονται με την οικονομία. Με τη λιτότητα να απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το εισόδημα των Ευρωπαίων να συρρικνώνεται ραγδαία, φθηνοί προορισμοί τύπου Λάος είναι μια κάποια λύση διακοπών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων