Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Πτώση στη τιμή των καυσίμων – Στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου το πετρέλαιο

Σημαντική πτώση των τιμών των καυσίμων έρχεται τις επόμενες ημέρες στα πρατήρια όλης της χώρας, λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου παγκοσμίως, που έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Από τις αρχές Απριλίου και για δυο συνεχόμενες ημέρες, οι τιμές του μαύρου χρυσού κατέγραψαν την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Αρχής Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουλίου. Τα αποθέματα βενζίνης επίσης αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 225,3 εκατομμύρια βαρέλια. Το Brent υποχώρησε στα επίπεδα των 94 δολαρίων το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ήταν κάτω από τα 88 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές αυτές είναι οι χαμηλότερες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ως αιτία θεωρείται ο υψηλός πληθωρισμός και η ύφεση παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης που πωλούν τα ελληνικά διυλιστήρια ήταν στο 1,6 ευρώ ανά λίτρο την Τρίτη, μειώθηκε στο 1,59 ευρώ ανά λίτρο την Τετάρτη και χθες Πέμπτη μειώθηκε περαιτέρω στο 1,57 ευρώ ανά λίτρο.

HTML tutorial

Ομοίως, η τιμή του πετρελαίου κίνησης που πωλούν τα ελληνικά διυλιστήρια ήταν στο 1,36 ευρώ ανά λίτρο την Τρίτη, μειώθηκε στο 1,34 ευρώ ανά λίτρο την Τετάρτη και χθες Πέμπτη μειώθηκε περαιτέρω στο 1,328 ευρώ ανά λίτρο.

Αν και σήμερα η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται πανελλαδικά στα 2,14 ευρώ ανά λίτρο, λόγω της προαναφερόμενης υποχώρησης των τιμών διυλιστηρίου σύντομα θα κινηθεί χαμηλότερα. Το ίδιο ισχύει και για την τιμή του πετρελαίου κίνησης που σήμερα πανελλαδικά διαμορφώνεται στ0 1,89 ευρώ ανά λίτρο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων