Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να κερδίσετε χώρο στο smartphone σας, χωρίς να χάσετε φωτογραφίες και βίντεο

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στο smartphone σας, χωρίς όμως να χάσετε φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε να αξιοποιήσετε την εφαρμογή Google Photos και τον αποθηκευτικό χώρο που σας παρέχει χωρίς χρέωση.

Ανοίξτε την εφαρμογή στο smartphone σας και μεταβείτε στο μενού (αγγίξτε το εικονίδιο με τις τέσσερις γραμμές αριστερά, δίπλα στο πεδίο αναζήτησης).

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Ενεργοποιήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επιλέξτε εάν θέλετε οι φωτογραφίες σας να ανεβαίνουν στους διακομιστές της υπηρεσίας Google Photos με υψηλή ποιότητα -αυτό θα σας κοστίσει σε αποθηκευτικό χώρο από τα 15GB αρχικά διαθέσιμα, μπορεί όμως να έχετε καλό λόγο να το κάνετε. Εάν τις μεταφέρετε από εκεί σε ένα τοπικό αποθηκευτικό μέσο, τότε μπορείτε να τις διαγράψετε από τον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud.

Στην ίδια λίστα επιλογών θα δείτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε πότε θα γίνεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας.

Αφού γίνει ο συγχρονισμός και ανέβουν τα multimedia σας στο σύννεφο, μπορείτε να κάνετε την πολυπόθητη απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου συσκευής, δηλαδή να ζητήσετε να διαγραφούν μονομιάς φωτογραφίες και βίντεο για τις οποίες έχουν τηρηθεί αντίγραφα στο λογαριασμό σας στο Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας από το smartphone σας και το Google Photos app, όποτε έχετε πρόσβαση στο Ίντερνετ (μέσω Wi-Fi ή 3G/4G), χωρίς να δεσμεύετε τα πολύτιμα MB στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας.

Τέλος, οι φωτογραφίες σας είναι προσβάσιμες από τον υπολογιστή σας και τον browser, πληκτρολογώντας https://photos.google.com. Από εκεί, μπορείτε όχι μόνο να τις δείτε και να τις μοιραστείτε, αλλά και να κάνετε λήψη για να τις οργανώσετε στο δικό σας αποθηκευτικό μέσο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων