Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράν – Χτύπησαν κοινοβούλιο, μετρό και μαυσωλείο Χομεϊνί

Πολλαπλές επιθέσεις σημειώθηκαν σε κεντρικά σημεία στην Τεχεράνη, με στόχους το κοινοβούλιο του Ιράν, το μετρό της πρωτεύουσας και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου, όπως μεταδίδουν δύο ημιεπίσημα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους , ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι οι δράστες σκόπευαν να ανοίξουν πυρ κατά των βουλευτών στην εναρκτήρια συνεδρίαση, αλλά χάθηκαν μέσα στους διαδρόμου του κτιρίου.

Παράλληλα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεΐνί στην νότια Τεχεράνη, τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Μάλιστα το πρακτορείο Fars αναφέρει πως ένας εκ των δραστών ανατινάχθηκε. Οι φύλακες λένε ότι εξουδετέρωσαν άλλη μία ζώνη με εκρηκτικά στο σημείο.

Στο μεταξύ ακούστηκε κρότος έκρηξης σε σταθμό του μετρό κοντά στο Μαυσωλείο.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων