Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Ρωμανιάς: Μείωση των συντάξεων θέλουν οι δανειστές

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Τη μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων θέλουν οι δανειστές όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας πριν λίγη ώρα στο MEGA.

Έχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» ενώ παράλληλα θέλουν νόμοι που ψηφίστικαν 2010 και την εποχή του μνημόνιο ΙΙ, να μην αλλάξουν. Αυτοί οι νόμοι είναι που τροποποιούν τον υπολογισμό των κύριων συντάξεων, με τρόπο ώστε αυτές να μειώνονται.

Ο ίδιος μίλησε για μόνο 2 εκατομμύρια επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία αν η κυβέρνηση αλλάξει αυτούς τους νόμους. Κάτι το οποίο έχει αποτελέσει επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές. Η πλευρά των εταίρων απαντά ότι το θέμα δεν είναι δημοσιονομικό αλλά διαρθρωτικό. Για να το κάνουμε πιο λιανά, η απάντησή τους είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει τόσο η συντηρητική οικονομική διαχείριση αλλά περισσότερο η ιδεολογική επιβολή περαιτέρω μείωσης του κράτους πρόνοιας.

Ο ίδιος τουλάχιστον διεμήνυσε ότι «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε». Ωστόσο γίνεται πλέον φανερό ότι ο συμβιβασμός έρχεται και έχουμε πλέον βάσιμες υποψίες να αμφιβάλλουμε για το πόσο «έντιμος» θα είναι…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων