Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Σχοινάς: Τα πανεπιστήμια να βγάζουν Μπουρλά και όχι καταστροφείς

Eρωτηθείς σχετικά με το πώς οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες θα ωφελήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: «Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για την εκπαίδευση, αλλά και ως Έλληνας, ο οποίος είναι τυπικό παράδειγμα της δημόσιας εκπαίδευσης, τελείωσα το δημόσιο σχολείο, αλλά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, με λυπεί κάθε φορά που βλέπω να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια προβλήματα βίας, καταλήψεις».

«Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να τραβούν την προσοχή για την ποιότητα των εκπαιδευτικών τους, των φοιτητών τους, για τη δυναμική τους στον τομέα της έρευνας, του πολιτισμού» προσέθεσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «τώρα που η Ελλάδα συνολικά οδεύει και πάλι προς την ανάπτυξη, θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να ακολουθήσουν αυτές τις προσπάθειες αναγέννησης και ελπίζω ότι η στρατηγική μας θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση». «Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να συνεχίσουν να παράγουν ανθρώπους όπως ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Pfizer παρά ανθρώπους που καταστρέφουν τον εξοπλισμό των πανεπιστημίων» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων