Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μαρκεζίνης: Σε αναμονή του Sir…

Στη Γηραιά Αλβιώνα επικρατεί η συνηθισμένη της εποχής ελαφρά ψυχρούλα, τώρα που προτάσσονται τούτες οι λέξεις. Το θερμόμετρο γράφει -2.

Υπάρχει όμως ένας κάτοικος στο πάντα υγρό νησί που έχει ισχυρούς λόγους να νιώθει μια έντονη θέρμη απόψε, καθώς μπορεί να ελπίζει πως έφθασε και γι᾽αυτόν το πλήρωμα του χρόνου να συνεχίσει -με τη σειρά του- την πολιτική ιστορία του ονόματός του στη χώρα της καθεστωτικής, κληρονομικής ολιγαρχίας. Κάποιος χθες παρήγγειλε κοστούμι προέδρου νέου κόμματος και ετοιμάζεται να μεταβεί ως μεταπολιτευτικός νεοεθνοσωτήρ, σε μια κρίσιμη εποχή για τον τόπο, που άλλοι παρομοιάζουν με Κατοχή κι άλλοι με Χούντα. Οι παραλληλισμοί αναπόφευκτοι, το ίδιο και οι συμβολισμοί του επιθέτου του.

Ο ακαδημαϊκός Β. Μαρκεζίνης, ο φέρων τίτλο τιμής προερχόμενο από μια πραγματική βασίλισσα, αναμένει σήμερα τις τελευταίες αποχωρήσεις των ΑΝΕΛ. Μετά τους Ζώη, Μανώλη, Μαρκόπουλο, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα και Γ.Κουράκο, έτοιμοι φέρονται να παρατήσουν τον Καμμένο, η Μίκα Ιατρίδη (που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος την έπεισε να αποχωρήσει απ᾽τη ΝΔ) κι ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ αναζητείται ο Τέρενς Κουϊκ.

Εκ μέρους όλων (αποχωρησάντων και μη) του περι ου ο λόγος κόμματος, επαφές εδώ και μήνες με τον οικονομολόγο και διαπρεπή νομικό έχει ο βουλευτής Θεσσαλίας κ. Χ. Ζώης, ο οποίος πριν αποχωρήσει απ᾽τη ΝΔ είχε ταξιδέψει ως το Λονδίνο για να συναντήσει τον Sir και να βολιδοσκοπήσει τα σχέδιά του. Τότε, εύλογα ο κ. Μαρκεζίνης δεν διακινδύνευσε την κάθοδό του στις εκλογές. Σήμερα, όμως, η πολιτική κατάσταση (μετά και τη ΡΙΚΣΣΥ) επιτρέπει τον περαιτέρω πολυκερματισμό των πάλαι ποτέ ισχυρών κομμάτων, κατάσταση που με ακρίβεια οδηγεί σε εαρινό στήσιμο καλπών εθνικών εκλογών.

Αξίζει στον χειμερινό παρόντα να σημειωθεί ότι τη δεδηλωμένη εκτίμησή τους για το πρόσωπο του κ. Μαρκεζίνη έχουν εκφράσει δημοσίως, τόσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος, όσο και ο πρόεδρος του με τη βούλα διαλυμένου ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης, ενώ πολλά είναι τα σημαντικά αλλά τα δευτερότριτα στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι υπάρχει μεταξύ των (=Μαρκεζίνη και εαυτών) ταύτιση απόψεων όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα εθνικά θέματα.

Πολλοί βιάστηκαν να χρεώσουν την αποστασία των βουλευτών των ΑΝΕΛ σε δάκτυλο στενών συνεργατών του Α. Σαμαρά. Ωστόσο, κανείς σοβαρός αναλυτής δεν δύναται να ισχυριστεί πως από μια ενδεχόμενη διάσπαση του κόμματος Καμμένου, τελικώς κερδισμένη θα είναι η ΝΔ. Σε μια περίοδο που η Κεντροδεξιά αναζητά τον ηγέτη της και εν τη απουσία του τα θεμέλια της γαλάζιας πολυκατοικίας τρίζουν, σε μια εποχή που τα εθνικά θέματα θα είναι πρώτα στην πολιτική ατζέντα, ο Πρωθυπουργός έχει ακόμα έναν σοβαρό λόγο να νιώθει αναλώσιμος.

ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω πως η λύση για τη κεντροδεξιά είναι ο….Μαρκεζίνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων