Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Σε ναυάγιο οδηγείται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ναυάγιο αξίας 1,2 δισ. ευρώ διαφαίνεται στον ορίζοντα όσον αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το 1,2 δισ. ευρώ είναι η διαφορά των κεφαλαίων που προσφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος για το υγιές τμήμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, έναντι του τιμήματος που ζητά η Alpha Bank.

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και κάθε πλευρά είναι έτοιμη για το plan B. Η Τράπεζα της Ελλάδος εμμένει στην απόφασή της να μην αυξήσει το τίμημα και η Alpha Bank αρνείται κάθε κουβέντα με το εν λόγω τίμημα. Εφόσον η Alpha δεν βελτιώσει μέχρι την προσφορά της, το ΤΤ θα έχει την τύχη της Proton Bank.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, οι εργαζόμενοι αποτελούν στοιχείο διαπραγμάτευσης και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpha Bank δε θέλει να εγγυηθεί τους εργαζόμενους, όμως με το τίμημα που ζητά, προκειμένου να απορροφήσει το καλό τμήμα του ΤΤ, η αγορά εκτιμά ότι θα διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας.

Πληροφορίες που προέρχονται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τους ελέχθη ότι η Εθνική Τράπεζα μπορεί να εγγυηθεί τις 3.200 θέσεις εργασίας, αλλά ότι η ΕΤΕ δε θα μπορούσε να κάνει καμία κίνηση πριν ολοκληρώσει την συγχώνευσή της με την Eurobank.

Οι εργαζόμενοι πέρασαν και αυτοί από την πλευρά τους το μήνυμα που ήθελαν προς το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το ότι αν δεν διασφαλιστούν οι θέσεις, τα στοιχεία που αφορούν «δάνεια» και άλλα τινά προς βουλευτές, συγγενείς και φίλους, θα δουν το φως της δημοσιότητας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων