Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Σε ποιες χώρες οι άνδρες ”αντέχουν” περισσότερο στο σεξ;

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που ανησυχούν για τους ”χρόνους” τους, όσον αφορά τη διάρκεια του σεξ, με συνέπεια να έχουν στο μυαλό τους μη ρεαλιστικές προσδοκίες γεγονός, οι οποίες οδηγούν και σε έντονο στρες.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ, πολλές μελέτες έχουν καταγράψει ότι οι άνδρες δίνουν μεγάλη σημασία στη διάρκεια ενώ διακατέχονται και από αγωνία αν ικανοποίησαν και πόσο το έτερο ήμισυ.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς επιστήμονες απέδειξε ότι οι Άγγλοι έχουν μεγάλη αντοχή ενώ χρειάζονται περισσότερο χρόνο από την αρχή της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ. Marcel D. Waldinger, καθηγητή Σεξουαλικής Ψυχοφαρμακολογίας, «ένα ποσοστό όσων θεωρούσαν ότι έχουν πρόβλημα, στην πραγματικότητα ανήκαν στο μέσο όρο, δηλαδή άντεχαν γύρω στα 6 λεπτά».

HTML tutorial

Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα πρωταθλητές στην διάρκεια του σεξ αναδεικνύονται οι Άγγλοι με χρόνο τα 10 λεπτά. Ακολουθούν οι Αμερικάνοι με χρόνο 8,1΄ οι Ολλανδοί με 6,5΄, οι Ισπανοί με 4,9΄και έπονται οι Τούρκοι με 4,4΄.

Ένα ακόμη πρόβλημα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανδρών,ηλικίας 20 έως 30 ετών που εμφανίζουν ή πιστεύουν ότι έχουν πρόβλημα με τις αποδόσεις τους στο σεξ.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι οι χρόνοι της σεξουαλικής επαφής είναι υποκειμενικοί ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν οι επιθυμίες του ζευγαριού, αφού αυτό που κάποιοι θεωρούν «γρήγορο», για κάποιους άλλους δεν είναι.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΟΠ, τρεις στους δέκα άνδρες άνω των 40 ετών κάποια στιγμή της σεξουαλικής ζωής τους θα «ολοκληρώσουν» πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν ενώ εκτιμάται ότι 500.000 άνδρες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό το 2025 στην Ελλάδα.

Από την άλλη με βάση τα στοιχεία του IMS (ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πωλήσεων φαρμάκων) οι πωλήσεις των τριών φαρμάκων του έρωτα όχι μόνο δεν έπεσαν εν μέσω τρόικας αλλά αντίθετα παρουσιάζουν και μια ελαφριά άνοδο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων