Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Σφίγγει ο κλοιός για ΓΑΠ

Σφίγγει ολοένα ο κλοιός γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του. Στην αρχή τον έβαλαν στο «κάδρο» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, ζητώντας την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ. Θα το έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ήθελε να προκαλέσει συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ. Άφησε όμως κι ένα παράθυρο για την πιθανότητα συγκρότησης εξεταστικής, εάν χρειαστεί.

Έπειτα βγήκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κι εντελώς…αυθόρμητα είπε ότι βάσει σχεδίου Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου έστειλαν την χώρα στο ΔΝΤ, απόφαση με την οποία διαφωνούσε και ο ίδιος κι άλλοι συναδελφοί του. Μετά επίσης αθώα, η Λούκα Κατσέλη υποστήριξε ότι η ίδια δεν είχε καμία συμμετοχή, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο της τον Ανδρέα αφού ουσιαστικά είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποφάσισαν να οδηγηθεί η χώρα στο Ταμείο.

Στο «καπάκι» εμφανίστηκε επισπεύδων ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΕΛ Πάνος Καμμένος ζητώντας την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο. Ακολούθησε αιφνιδιαστικά η ποινική δίωξη που άσκησαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατά πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ για μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Eurostat έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία από τον Νοέμβριο του 2010 κι έπειτα χωρίς να διατυπώσει επιφυλάξεις.

Μυρίζει πολιτικό μπαρούτι…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων