Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς

«Σας ευχαριστώ πολύ. Δεν το πιστεύω πώς με σώσατε. Σας ευχαριστώ πολύ», ήταν τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν έφοδο στη μάντρα όπου τον κρατούσαν όμηρο εδώ και έξι μήνες.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έκλαιγε με λυγμούς και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι η δύσκολη περιπέτειά του έλαβε τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τον εντόπισαν δεμένο με αλυσίδες στη σοφίτα της μάντρας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά Κρητικοί και ένας Θεσσαλονικιός. Ωστόσο κανείς από τους συλληφθέντες δεν δουλεύει στις επιχειρήσεις του κ. Λεμπιδάκη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος είναι μέλος της συμμορίας που απήγαγε τον επιχειρηματία. Τα πρώτα μέλη της σπείρας που απήγαγε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν εντοπιστεί από την αρχή της απαγωγής. Ωστόσο οι αρχές δεν γνώριζαν σε ποιο μέρος κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία και έπειτα από παρακολούθηση των μελών της σπείρας, το κρησφύγετο εντοπίστηκε και αποφασίστηκε η επέμβαση.

Στο κρησφύγετο βρέθηκε και μία ανήλικη και η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσει ποιος ήταν ο ρόλος της στην υπόθεση της απαγωγής.

Κατάθεση Λεμπιδάκη

Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης τις στιγμές κόλασης που έζησε με τους απαγωγείς του επί 6 μήνες.

«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην κατάθεσή του. Οπως είπε ο επιχειρηματίας «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Μετά την κατάθεσή του, στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο απαχθείς επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης έφυγε από την Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο όπου είχε μεταφερθεί μετά την απελευθέρωσή του, έδωσε κατάθεση και εξετάστηκε από ψυχολόγο, και πήγε στο σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

lola3

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων