Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Συγγνώμη ζητάει το twitter για το …πορνό!

Μια απροσδόκητη επιλογή έκαναν οι διαχειριστές του Vine, της νέας εφαρμογής βίντεο που εγκαινίασε το Twitter. Ένα πορνογραφικό βίντεο εμφανίστηκε ως κορυφαία (Editor’s Pick) εξοργίζοντας πολλούς χρήστες.

Παρ’ όλο που γρήγορα το αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι και το απέσυραν, τα νέα κυκλοφόρησαν και το βιντεάκι πέρασε στα πιο δημοφιλή της υπηρεσίας.

Επισημαίνεται, ότι η εφαρμογή για iPhone και iPod Touch, επιτρέπει σε οποιονδήποτε τη δημιουργία και την κοινοποίηση βίντεο έως και έξι λεπτών, κάτι που την έκανε πολύ δημοφιλή για την προβολή άσεμνων εικόνων και πορνογραφικών ταινιών.

Όπως επισήμανε ο Νικ Μπίλτον στους New York Times, οι αναζητήσεις #porn, #sex και άλλων παρόμοιων ετικετών εμφανίζουν πολλά βίντεο με επιδειξιομανείς και όχι μόνο.

Όπως και στο Twitter, οι χρήστες του Vine μπορούν να δημιουργήσουν ετικέτες (hashtags) και να κάνουν αναζητήσεις με βάση αυτές, προκειμένου να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους με ένα ευρύτερο κοινό. Αν και θα υπέθετε κανείς ότι θα είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, πλάι στις συνηθισμένες ετικέτες όπως #news ή #tech, έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους hashtags όπως #porn ή #nude.

Η νέα εφαρμογή του Twitter, που για την ώρα διατίθεται για τους χρήστες κινητών με iOS, έχει ήδη συγκεντρώσει επικρίσεις για το μοίρασμα πολλών αρχείων με περιεχόμενο για ενήλικους.

Το Twitter ζήτησε συγγνώμη του και απέδωσε το συμβάν σε «ανθρώπινο λάθος». Ήδη οι διαχειριστές του Vine λογοκρίνουν πλέον αυτές τις «πονηρές» λέξεις και η υπηρεσία δεν εμφανίζει αποτελέσματα με βάση τις αναζητήσεις αυτές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων