Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Στα δύο εξακολουθεί να είναι “κομμένη” η χώρα καθώς Βασικές οδικές αρτηρίες της επικράτειας παραμένουν για πολλές ώρες κλεισμένες σε αναμονή πάντα του ραντεβού των αγροτών με τον Πρωθυπουργό. Αργά το βράδυ της Τρίτης οι αγρότες της Φθιώτιδας απέσυραν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Μπράλου ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν με τους οδηγούς φορτηγών που ήταν εγκλωβισμένοι αλλά την ίδια ώρα πολλά μπλόκα σκληραίνουν τη στάση τους.

Αποτέλεσμα: παραμένουν κλειστά τα Τέμπη και τα διόδια των Μαλγάρων, ο Προμαχώνας αλλά και η παλαιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Πατρών στο ύψος του Ισθμού. Παράλληλα, στις 12 και για έξι ώρες, το μπλόκο των Μικροθηβών θα κλείσει και τους παραδρόμους της Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αυτή σημαίνει πλήρες black out στις συγκοινωνίες μεταξύ βορρά-νότου, αφού και τα Τέμπη παραμένουν κλειστά εδώ και πολλές ημέρες. Επίσης στην εφορία Πύργου, αγρότες της περιοχής πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη.

Οι αγρότες από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ, θα αποκλείσουν το αεροδρόμιο”Μακεδονία” αλλά ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, αφού οι παρακαμπτήριοι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι. Ειδικότερα: Στο διάστημα από 11:00 έως 15:00 θα είναι κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

Οι αγρότες της Νίκαιας που συμφώνησαν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα το πρωί σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων. Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δυο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού, αμετακίνητοι είναι και οι αγρότες στο μπλόκο της Κατερίνης ενώ οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας κλείνουν το δρόμο από τις 10.00-18.00. Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία στο κόμβο των Κερδυλλίων.

Κλειστή παραμένει η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια Φθιώτιδας-Βοιωτίας. Ενεργά παραμένουν τα μπλόκα σε Νεστάνη, Ευρώτα, Αίγιο, Κάτω Αχαία και Κεφαλόβρυσο. Από χθες προχωρούν σε 24ωρους αποκλεισμούς και οι αγρότες της Τριφυλίας στο ύψος του Καλού Νερού(η κυκλοφορία από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο και Πάτρα διεξάγεται μέσω επαρχιακών δρόμων). Στην Κρήτη δεκάδες τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται στην είσοδο του οροπεδίου Λασιθίου. Ενεργό είναι και το μπλόκο των Πραιτωρίων ενώ δυο φορές την ημέρα (12.00-12.30, 17.00-17.30) θα κλείνουν τις επόμενες μέρες την Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνου στα Μεγάλα Χωράφια.

Στο κόμβο του Μπράλου σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρά τα μέτρα της αστυνομίας, οδηγοί φορτηγών που κινούνταν από την Αθήνα προς τη Λαμία κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι το μπλόκο των αγροτών, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν και οδηγοί που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Παράλληλα άλλες νταλίκες μέσα από του παράδρομους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών, ενώ σημειώθηκε μικροένταση. Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι αγρότες αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης να ανοίξουν τον δρόμο νωρίτερα από ό,τι είχαν προγραμματίσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων