Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Σκουρλέτης: «Βγαίνουμε καλύτερα από ό,τι όταν ξεκίνησε η περίοδος των κινητοποιήσεων, σε όλα τα επίπεδα»

«Βγαίνουμε καλύτερα από ό,τι όταν ξεκίνησε η περίοδος των κινητοποιήσεων, σε όλα τα επίπεδα», εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ανέφερε συγκεκριμένα ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 έχει δρομολογηθεί διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας. Ο διαγωνισμός αυτός, είπε, θεμελιώνει τη δυνατότητα προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που δεν θα εμπίπτουν στον κανόνα του 1:4 (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις).

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το δεύτερο όφελος είναι ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για νέες συμβάσεις, οι οποίες θα ισχύουν το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του επόμενου έτους ή μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις νέες προσλήψεις.

Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα, τονίζοντας ότι «θέλει να βάλει στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης, τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, τη λογική της αγοράς», κάτι που όπως ανέφερε «δεν την υπερασπίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, ακόμη και άνθρωποι που είχαν στηριχθεί από το χώρο της ΝΔ».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων