Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Σκουρλέτης: Ουδέποτε είδαμε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα

Ενα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης διέψευσε τα όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι ουδέποτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στο υπουργικό ή το κυβερνητικό συμβούλιο σχέδιο για παράλληλο νόμισμα.

«Επειδή υπήρξα και μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξε από τον κ. Βαρουφάκη παρουσίαση σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Η στρατηγική επιλογή μας ήταν μία: Να αναζητήσουμε λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφύγουμε μια βίαιη λύση που θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν φλέρταρε με άλλες επιλογές», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επεξεργαζόταν κρυφά σχέδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι δεν θα πρέπει να υιοθετούν άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη.

«Μπορεί να θέλετε ένα “φιλμ νουάρ” που θα βοηθήσει ίσως τις πωλήσεις του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη, αλλά μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι ακούγεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

HTML tutorial

Σε ό,τι αφορά την κριτική για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί ως ένα πρώτο βήμα και συγκριθεί με αυτά που θα ακολουθήσουν, «δηλαδή μια δεύτερη πετυχημένη έξοδο». Ακόμη, έκανε λόγο για θετικά στοιχεία και αύξηση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα μας«Δεν θα ακούσετε από μένα εξωραϊσμούς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ούτε προσπάθεια θριαμβολογίας», συμπλήρωσε και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι παρέδωσαν στη σημερινή κυβέρνηση στεγνά ταμεία, τη χώρα εκτός προγράμματος και με τεράστια ύφεση, αλλά και ρημαγμένη την ελληνική κοινωνία.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και επεσήμανε την ανάγκη όλοι να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των υψηλών τόνων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων