Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Σκρέκας: Η ΔΕΗ παρέμεινε συνεπής στον κοινωνικό της ρόλο παρέχοντας εκπτώσεις 800 εκατ. ευρώ

«H ΔΕΗ παρέμεινε συνεπής στον κοινωνικό της ρόλο παρέχοντας συνολικές εκπτώσεις 800 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σχολιάζοντας την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ το 2021.

«Η στρατηγική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την εξυγίανση της ΔΕΗ, ακόμα και μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών, αποδεικνύεται ότι ήταν καθοριστική σε ό,τι αφορά τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης», σημείωσε ο κ. Σκρέκας υπογραμμίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ, «η ΔΕΗ παρέμεινε συνεπής στον κοινωνικό της ρόλο, παρέχοντας συνολικές εκπτώσεις 800 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2021».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, η επιχείρηση παρείχε έκπτωση ύψους 30% σε όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, γεγονός που σε συνδυασμό με τις κρατικές επιδοτήσεις, είχε ως αποτέλεσμα την απορρόφηση του 75% των ανατιμήσεων για το 76% των πελατών της και του 50% στο υπόλοιπο 24% των πελατών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια. Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι δόθηκε η δυνατότητα της επιλογής σταθερών τιμολογίων για έναν χρόνο σε περισσότερους από 500.000 καταναλωτές.

«Αυτήν τη στήριξη στην ελληνική κοινωνία, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να ενισχύουμε εξαντλώντας όλα τα περιθώρια των δυνατοτήτων της χώρας» τόνισε ο κ. Σκρέκας υπενθυμίζοντας ότι τα επόμενα έτη η ΔΕΗ θα επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό της, επενδύοντας σε ΑΠΕ και σε τεχνολογίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η εποχή των ανεύθυνων και εγκληματικών αυτοσχεδιασμών, με τραγικές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες έχει περάσει χωρίς επιστροφή» προσθέτει ο κ. Σκρέκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το τελικό αποτέλεσμα της ΔΕΗ, με ζημιές ύψους 18,4 εκατ. ευρώ μετά από φόρους το 2021, διαψεύδει τους αβάσιμους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δήθεν υπερκέρδη της Επιχείρησης εις βάρος των καταναλωτών».

«Τα κροκοδείλια δάκρυα όσων υπονόμευσαν και πολεμούν την εξυγίανση της ΔΕΗ, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τα ψεύδη περί υπερκερδών, δεν μπορούν σήμερα να πείσουν κανέναν. Πείθουν όμως τους πάντες πως κάποιοι δεν αλλάζουν με τίποτα και επιμένουν να τρέφονται από τον λαϊκισμό και το κομματικό συμφέρον», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων